Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g de viande de lapin, en morceaux et désossée
- 200 g de lardons fumés
- 500 g de gorge de porc, détaillée en dés
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g d'échalotes
- 10 brins de persil frais
- 2 branches de thym frais
- 5 feuilles de sauge fraîche
- 50 g de cognac
- 20 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 3 feuilles de laurier frais
- 1 crépine de porc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Terrine de campagne
25h 15min
Délice de foies au riesling
2 godz. 50 min
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Pâté de lapin en croûte
5h 30 min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Rillettes de poulet
6 Std.
Terrine de canard
24h
Pâté de campagne
48 Std.
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30min
Rillettes de lapin
12h
Terrine bressane
24h