Pâté en croûte

Pâté en croûte

3.9 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz. 45 min
8 parts

Składniki

  • 380 g de farine de blé
  • 170 g de beurre coupé en morceaux
  • 90 g d'eau
  • 2 c. à soupe de persil frais
  • 850 - 950 g de rouelle de porc dégraissée et détaillée en dés (2 cm)
  • 1 c. à café rase de poivre blanc en grains
  • 15 g de cognac ou d'un autre alcool
  • 100 g de champignons de Paris frais brossés et émincés
  • 1 barde de lard (opcjonalnie)
  • 1 œuf battu, pour la dorure
  • 1 sachet de gelée au madère

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 555 kcal / 2323 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...