Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g digestive biscuits, broken into pieces (see Tip)
Lime filling
- 4 egg yolks
- 395 g condensed milk
- 4 limes, zested (no white pith) and juiced (approx. 80 g)
- 30 g gin
Gin and tonic jelly
- 3 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 30 g gin
- 100 g tonic water
- 40 g caster sugar
- 4 limes, zested (no white pith) and juiced (approx. 80 g)
Whipped cream
- 250 g pouring (whipping) cream
- 20 g caster sugar
- 1 lime, zest only, no white pith, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2054.8 kJ / 489.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 181.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lime meringue tartlets
2h 40min
Prune and orange stuffing
10 min
Hollandaise sauce
15 min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Rosemary and bacon stuffed onions
1 Std. 50 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Baked salmon cheesecake
26sa 35 dk
Cheese soufflés
30 min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 godz.
Raspberry and lemon flan
1 godz.
Caramelised balsamic reduction
30 min
Classic lemon tart
3h 10min