Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g digestive biscuits, broken into pieces (see Tip)
Lime filling
- 4 egg yolks
- 395 g condensed milk
- 4 limes, zested (no white pith) and juiced (approx. 80 g)
- 30 g gin
Gin and tonic jelly
- 3 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 30 g gin
- 100 g tonic water
- 40 g caster sugar
- 4 limes, zested (no white pith) and juiced (approx. 80 g)
Whipped cream
- 250 g pouring (whipping) cream
- 20 g caster sugar
- 1 lime, zest only, no white pith, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2054.8 kJ / 489.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 181.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Hollandaise sauce
15min
Chocolate mousse
3h 20min
Gingerbread pavlova stack
5h 30min
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Fruity pear mince tarts
2h 30 min
Chocolate brownie trifle
6h
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20 min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Crème brûlée
7 Std.