Wersje kompatybilne
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g kumara, cut into pieces (3 cm)
- 40 g red onion
- 2 eggs
- 25 g coconut flour
- 2 tsp curry powder
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- oil, for frying
- grated Parmesan cheese, to serve
- sour cream, to serve
- sweet chilli sauce, to serve (see Tips)
- avocado, ripe, flesh only, sliced, to serve (optional)
- eggs, poached, to serve (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2599.4 kJ / 618.9 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 610.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli salad
10 min
Coleslaw
10 min
Vegetable stock paste
30 min
Feijoa chutney
1h 15min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20 min
Salami, pea and corn fritters
40 Min
Curried cauliflower salad
40 Min
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5min
Miso coleslaw
20 min
Quick beetroot relish
40 Min