Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 anchovy fillets
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 3 garlic cloves
- 40 g pitted green olives
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Białko
- 78.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 84.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 854 mg
Alternatywne przepisy
Pork meatballs with couscous
50min
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Broccoli and ham pasta bake
1 Std.
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6h 10 min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Creamy beef curry and rice
1 Std. 15 Min
Classic trifle
4h
Red rice using rice mode
55 min
Capsicum chicken and summer squash (Diabetes)
40min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45min