Urządzenia i Akcesoria
Fondue serowe z bagietką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
250 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
250 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
270 g białego wina, wytrawnego
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
bagietka pokrojona na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
329.3 mg
Białko
24 g
Kalorie
1582.6 kJ /
378.3 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos holenderski
15 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Purée ziemniaczane
50 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Sos z sera cheddar
20 min
Suflet serowy szybki
55 min