Fondue serowe z bagietką
TM6 TM5

Fondue serowe z bagietką

3.1 (34 oceny)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
  • 250 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
  • 270 g białego wina, wytrawnego
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • bagietka, pokrojona na kawałki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1582.6 kJ / 378.3 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
5.9 g
Tłuszcz
25.2 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Błonnik
0.2 g
Sód
329.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy