Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di lievito di birra fresco
- latte intero q.b.
- 100 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 60 g di burro a pezzi
- 1 uovo (da 60 g)
- crema gianduia o confettura, a piacere
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches senza burro
4h
Croissant
7 godz. 30 min
Bottoncini con wurstel
5h
Ciambella classica
55 min
Impasto per pizza
1 godz.
Danubio dolce
3 Std. 25 Min
Girelle bicolore
3h
Cono graffa
1 godz.
Brioche morbide molisane
7h
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Cornetti brioche
6h 30min