Panzerotti romani

Panzerotti romani

3.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pezzi

Składniki

Ripieno
  • 100 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di prosciutto cotto a pezzi
  • 15 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Impasto
  • 2 uova
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di burro morbido a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 250 g di strutto
  • sale grosso q.b.
    fior di sale, q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 328 kcal / 1372 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...