![Panzerotti romani Panzerotti romani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/555C489B-DD10-40FD-9B67-5F90DD51FF00/Derivates/71cd234f-2e07-424d-bcf2-d0fd08e3f1ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi
- 15 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Impasto
- 2 uova
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 50 g di acqua
- 250 g di strutto
- sale grosso q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti alla romana
55 Min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccia ai 4 formaggi
45 Min
Panzerotti alla romana
55 Min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Mini panzerotti al pecorino
1 Std. 40 Min
Friggitelli ripieni in pastella
45 Min
Calzoni fritti napoletani
2sa 30 dk
Panzerotti
5sa
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Calzone
2 Std. 50 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20 min