Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 100 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi
- 15 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Impasto
- 2 uova
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 50 g di acqua
- 250 g di strutto
- sale grosso q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Calzone
2h 50min
Panzerotti alla romana
55min
Mini panzerotti al pecorino
1h 40min
Panzerotti alla romana
55min
Castagnole ripiene
14 Std.
Pane barese
6 Std. 15 Min
Pizza alla romana
1h 40min
Panzerottini TM6
4 Std.
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Panzerotti
5 Std.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3小时 20 分钟