Panzerotti romani
TM5 TM31 TM6

Panzerotti romani

3.0 (2 oceny)

Składniki

Ripieno

  • 100 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di prosciutto cotto a pezzi
  • 15 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Impasto

  • 2 uova
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di burro morbido a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 250 g di strutto
  • sale grosso q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1372 kJ / 328 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
29.5 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy