Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 40 g di acqua
- 10 g di Marsala
- 2 uova
- 80 g di zucchero
- 80 g di burro morbido
- 380 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di zucchero
- 100 g di cioccolato al latte, in scaglie o gocce
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassatelle pasquali
2 godz. 50 min
Brioche col tuppo
3h 30min
Piccoli coni siciliani
1 godz. 45 min
Sfincione favarese
3h
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Crispedduzzi calabresi
1 godz. 5 min
Tetù
1 Std. 50 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Rosticceria siciliana
2 Std.
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Panelle
1h 25 min