Ravioli di ricotta

Ravioli di ricotta

4.1 24 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 pezzi

Składniki

Pasta
  • 40 g di acqua
  • 10 g di Marsala
  • 2 uova
  • 80 g di zucchero
  • 80 g di burro morbido
  • 380 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 250 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 50 g di zucchero
  • 100 g di cioccolato al latte in scaglie o gocce
Terminare la preparazione
  • olio per frittura
  • zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...