Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di latte
- 130 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 5 g di zucchero
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 458.1 kJ / 109.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 33.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris Brest
3h 30min
Pasta choux
2 Std.
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1h 50min
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 godz.
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min
Cream tart
4h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Crema Bimby ®
45min