Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di latte
- 130 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 5 g di zucchero
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 458.1 kJ / 109.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 33.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di zucchero
1h 10min
Profiteroles
2h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Pasta choux
2h
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1h 50min
Glassa di zucchero
10 min
Lanterna di frolla
1 godz. 30 min
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Paris Brest
3h 30 min
Cupcake mimosa
1 Std.