Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di zucchero
- 200 g di margarina
- 500 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 3 tuorli
- 1 pizzico di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 80 g di acqua
-
45
g di glucosio
lub 45 g di miele - 20 g di burro morbido
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1sa 35 dk
Amaretti sardi
45min
Ciambella paradiso cioccolato bianco e lamponi
2 Std.
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Ghirlanda di panettone
6h
Pan di Spagna
1h 50min
Mini croissant con pancetta affumicata
2 Std.
Cornetti semintegrali ripieni
1 Std. 15 Min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Torta di tagliolini
4h
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Biscottini ad occhio di bue
1sa 10 dk