Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al cioccolato
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 120 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 25 g di farina tipo 00
- 25 g di cacao amaro in polvere
Glassa al cioccolato
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 80 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzi
- Kalorie
- 762.3 kJ / 182.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 min
Macaron al cioccolato
24 Std.
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Bignè cake
4 Std.
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Cream tart
4 Std.
Cestini di crema e frutta
3h
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Bignè con crema pasticcera
3h