Bignè al cioccolato

Bignè al cioccolato

4.6 49 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
18 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    10 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova
    3
Crema al cioccolato
  • di latte intero
    500 g
  • tuorli
    5
  • di zucchero
    120 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    ½
  • di farina tipo 00
    25 g
  • di cacao amaro in polvere
    25 g
Glassa al cioccolato
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    100 g
  • di panna (35% di grassi)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 pezzi

Kalorie 182.1 kcal / 762.3 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...