Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux
- 2 tuorli
- 90 g di zucchero
- 50 g di succo di limone
- 40 g di fecola di patate
- 40 g di burro
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
- 260 g di latte intero
- 1 uovo
- 50 g di limoncello
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1sa 35 dk
Profiteroles al limone
1h 45min
Crema pasticcera
15 min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1h 50min
Profiteroles
2 Std.
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 Std.
Pastella per fritti
1 godz.
Zuccotto gelato
12h
Bignè all'amarena
3h
Babà napoletano
3h