Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di uova intere
- 115 g di zucchero semolato
- 230 g di farina di mandorle
- 115 g di zucchero a velo
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 90 g di burro fuso
- 180 g di cioccolato fondente (70% di cacao) fuso
- mandorle a lamelle q.b.
- 15 g di liquore all'amaretto
- gelatina neutra q.b.
- codette di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera napoletana
15 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12sa
Crema pasticcera
15min
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Roccocò
2h
Babà napoletano
3h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Chiffon cake
4sa
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min
Torta Babà napoletana
8h
Torta caprese
1h 25min