Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di uova intere
- 115 g di zucchero semolato
- 230 g di farina di mandorle
- 115 g di zucchero a velo
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 90 g di burro fuso
- 180 g di cioccolato fondente (70% di cacao) fuso
- mandorle a lamelle q.b.
- 15 g di liquore all'amaretto
- gelatina neutra q.b.
- codette di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera
15h
Roccocò
2h
Pastiera fiori d'arancio
12u.
Crema pasticcera
15 Min
Babà napoletano
3 Std.
Cupolette al limone
9 godz.
Sfogliatelle frolle
2h 30 min
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Torta caprese
1h 25min