Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di latte
- 30 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco
- 550 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 350 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 100 g di zucchero a velo
- 30 - 50 g di gocce di cioccolato, a piacere
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- 2 uova, leggermente sbattute
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Panelle
1 godz. 25 min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Brioches siciliane
3ωρ. 15 λεπτ.
Granita di gelsi
15min
Sfinciuni
3h 30min
Sfinci siciliani salati
3h 30min
Torta deliziosa di mandorle
9h
Granita di mandorle e caffè con panna
6 Std. 20 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3ωρ. 15 λεπτ.
Rame di Napoli
3 Std.
Rosticceria siciliana
2h
Brioche col tuppo
3h 30min