Iris siciliani

Iris siciliani

4.8 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 10 min
18 pezzi

Składniki

Impasto
  • di latte
    280 g
  • di zucchero
    30 g
  • di lievito di birra fresco
    15 g
  • di farina tipo 00
    550 g
  • di burro
    50 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno
  • di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
    350 g
  • di zucchero a velo
    100 g
  • di gocce di cioccolato a piacere
    30 - 50 g
Terminare la preparazione
  • olio per frittura
  • uova leggermente sbattute
    2
  • pangrattato q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 352 kcal / 1473 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...