Castagnole ripiene
TM5 TM6

Castagnole ripiene

2.1 (7 ocen)

Składniki

Crema tartufo

  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 75 g di zucchero a velo
  • 300 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 80 g di acqua
  • 90 g di amido di mais (maizena)

Pastella

  • 125 g di latte intero
  • 125 g di acqua
  • 70 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 180 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova

Terminare la preparazione

  • olio per frittura
  • zucchero a velo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
665.1 kJ / 159 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
14.4 g
Tłuszcz
10.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
1.4 g
Sód
55.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy