Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema tartufo
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 75 g di zucchero a velo
- 300 g di cioccolato fondente a pezzi
- 80 g di acqua
- 90 g di amido di mais (maizena)
Pastella
- 125 g di latte intero
- 125 g di acqua
- 70 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 665.1 kJ / 159 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 55.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1h 35min
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Castagnole
1小时 20 分钟
Crema pasticcera
15min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Chiacchiere salate
55min
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Besciamella veloce
15min