![Castagnole ripiene Castagnole ripiene](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AEB522D4-1D8B-4348-A805-023496E9EFB0/Derivates/5A6B9995-42C8-4490-888A-A4E0C6A3D701.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema tartufo
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 75 g di zucchero a velo
- 300 g di cioccolato fondente a pezzi
- 80 g di acqua
- 90 g di amido di mais (maizena)
Pastella
- 125 g di latte intero
- 125 g di acqua
- 70 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelle di Carnevale
4hod. 5min
Crema pasticcera
15min
Rotolo decorato
1h 5min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Castagnole
1 Std. 20 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1h 50min
Zuppa inglese al forno
3h 25 min
Crostata meringata all'arancia
30min
Besciamella veloce
15min
Profiteroles al limone
1小时 45 分钟
Chiacchiere
1hod. 35min