![Calzoncelli melfitani Calzoncelli melfitani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BBE7E7F6-E9B4-46C1-AD2E-7336368804C3/Derivates/E9E08A89-BFC1-4E3D-B0D5-DF298C38D0A7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 60 di vino bianco
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 uovo
- 60 g di zucchero
- 50 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di mandorle pelate e tostate
- 130 g di zucchero
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- scorza di mandarino, biologico essiccata (vedere varianti) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Frittelle di baccalà
12 godz. 50 min
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Ravioli lucani
1h
Ravioli dolci di castagne
1h 10 min.
Baccalà con peperoni cruschi
50 dk
Scarcella di pasqua ripiena
55 min
Cartellate
1sa 5 dk
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2 Std.
Calzoni fritti napoletani
2sa 30 dk
Pizza rustica lucana
1j 15 menit
Cavatelli
1 Std. 30 Min