Panzerotti ricotta e salsiccia

Panzerotti ricotta e salsiccia

4.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 230 g di acqua
  • 15 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato, (8 g circa)
  • 150 g di farina di grano duro
  • 250 g di farina
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 150 g di salsiccia senza pelle e a pezzi (3-4 cm)
  • 2 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 180 g di ricotta ben scolata
  • 100 g di pomodori perino senza semi e a dadini (5 mm)
  • 1 rametto di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • ¼ - ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • olio di semi per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 466 kcal / 1950 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 39.5 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...