Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm), Bio, dünn abgeschält
- 40 g Zucker
- 20 g Butter, in Stücken
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 500 g Mandeldrink, ungesüßt
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 2 Prisen Salz
Zwetschgenröster
- 50 g Mandeln
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 60 g brauner Zucker
- 60 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Datschi
2h 30min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Scheiterhaufen
1h 30min
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1 Std. 15 Min
Zwetschgendatschi
1 Std. 15 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Zwetschgenknödel
1sa 10 dk
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1sa 10 dk
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 Std.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.