Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster

Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster

4.7 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 10 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zitronenschale (à 1 x 4 cm), Bio, dünn abgeschält
    4 Streifen
  • Zucker
    40 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser, kalt zum Einweichen
  • Polenta (Maisgrieß)
    100 g
  • Mandeldrink ungesüßt
    500 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    1
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Mandellikör (z.B. Amaretto)
    30 g
  • Eier (Kl. M), getrennt
    2
  • Salz
    2 Prisen
Zwetschgenröster
  • Mandeln
    50 g
  • Zwetschgen halbiert, entsteint
    600 g
  • brauner Zucker
    60 g
  • Wasser
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 430 kcal / 1798 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...