![Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/695AC630-66C2-4E2C-8D85-ECBCB82DBA4C/Derivates/8325d43d-37c4-4dc3-8671-3fbd1710729d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm), Bio, dünn abgeschält
- 40 g Zucker
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 500 g Mandeldrink, ungesüßt
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 30 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 250 g Sahne
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 2 Prisen Salz
Zwetschgenröster
- 50 g Mandeln
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 60 g brauner Zucker
- 60 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Zwetschgendatschi
1h 15min
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1h 15min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Marillenknödel
1h 15min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Ofenschlupfer
1h 5 min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 Std. 10 Min
Rohrnudeln
1 Std. 50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h