Urządzenia i Akcesoria
Feigen-Kirsch-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
Schalotten halbiert30 g
-
Olivenöl20 g
-
Feigen dünn geschält, in Stücken500 g
-
Kirschen, getrocknet100 g
-
Rohrohrzucker60 g
-
roter Portwein150 g
-
Orangensaft frisch gepresst30 g
-
Balsamico, dunkel30 g
-
Thymianblättchen, frisch1 TL
-
körniger Senf1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
5 g
Kalorie
2792 kJ /
668 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
110 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1 godz.
Pfirsich-Chutney
40 min
Estragon-Senf
15 min
Kräuteröl
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Chutney
50 min
Feigen-Chutney
40 min
Aprikosensenf
1 godz.
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 godz. 40 min
Birnen-Chutney
50 min
Orangen-Ingwer-Ketchup
30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min