Feigen-Kirsch-Chutney
TM6 TM5

Feigen-Kirsch-Chutney

3.7 ( 15 ocen )

Składniki

  • 30 g Schalotten halbiert
  • 20 g Olivenöl
  • 500 g Feigen dünn geschält, in Stücken
  • 100 g Kirschen, getrocknet
  • 60 g Rohrohrzucker
  • 150 g roter Portwein
  • 30 g Orangensaft frisch gepresst
  • 30 g Balsamico, dunkel
  • 1 TL Thymianblättchen, frisch
  • 1 TL körniger Senf
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
668 kcal / 2792 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
110 g
Błonnik
7.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy