Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Birnen-Topfenstrudel
- 100 g Zucker
- 500 g Magerquark
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 45 g Weichweizengrieß
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 450 g Birnen (ca. 2-3 Stück)
- 50 g Butter, in Stücken
- 4 Strudelteigblätter
Vanillesauce
- 400 g Milch
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 10 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1022 kJ / 244 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießauflauf
1hod. 30min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3hod. 15min
Scheiterhaufen
1hod. 30min
Topfenpalatschinken
1hod. 30min
Topfen-Marillen-Strudel
1hod. 30min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min