
Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
Birnen-Topfenstrudel
-
Zucker100 g
-
Magerquark500 g
-
Joghurt, 3,5% Fett200 g
-
Weichweizengrieß45 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht3 TL
-
Eier3
-
Zitrone, unbehandelt Schale abgerieben und Saft ausgepresst½
-
Birnen (ca. 2-3 Stück)450 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Strudelteigblätter4
Vanillesauce
-
Milch400 g
-
Ei1
-
Zucker50 g
-
Vanilleschote nur das Mark½
-
Speisestärke10 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
244 kcal /
1022 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Jetzt wird's zünftig!
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy