Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Birnen-Topfenstrudel
- 100 g Zucker
- 500 g Magerquark
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 45 g Weichweizengrieß
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 450 g Birnen (ca. 2-3 Stück)
- 50 g Butter, in Stücken
- 4 Strudelteigblätter
Vanillesauce
- 400 g Milch
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 10 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1022 kJ / 244 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30 min.
Scheiterhaufen
1h 30 min.
Topfenpalatschinken
1h 30 min.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min.
Zwetschgenknödel
1h 10 min.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min.
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45 min.
Grießauflauf
1h 30 min.
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1h 20min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min