Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g frischer Meerrettich, geschält, in Stücken
- 15 g Zitronensaft
- 40 g Schalotten, halbiert
- 25 g Butter
- 450 g Kartoffeln, geschält, in Stücken (2 cm)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 750 g Wasser
- 8 Scheiben Räucherlachs (ca. 150 g)
- 8 Grissini-Stangen
- 150 g Sahne
- 1 Prise Zucker
- 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1400 kJ / 334 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 min
Cremesuppe von Knollensellerie mit Chili
40min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 min
Krautsuppe mit Speck
40min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 Min
Rote-Rüben-Suppe
45 min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 Min
Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle
4 Std. 30 Min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min
Kohlrabisuppe
45 min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min