Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Chutney
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
3 Gläser
Składniki
-
Pflaumen, getrocknet, entsteint (Soft-Pflaumen), in Stücken150 g
-
Zwetschgen halbiert, entsteint500 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Chilischote rot, entkernt, in kleinen Stücken1
-
Zwiebeln halbiert250 g
-
Senfkörner gelb25 g
-
Gelierzucker 2:1250 g
-
Salz15 g
-
Rotweinessig250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
9 g
Kalorie
2610 kJ /
619 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
127 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2018
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 Std. 30 Min
Birnen-Chutney
50 Min
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Pfirsich-Chutney
50 Min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 Min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 Min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 Std. 15 Min
Quitten-Meerrettich
30 Min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 Min
Trauben-Chutney
25 Min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 Min