
Urządzenia i Akcesoria
Früchtebrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
Dörrpflaumen, entsteint halbiert200 g
-
Dinkelkörner200 g
-
ganze Nüsse, gemischt (Mandeln, Haselnüsse, Walnüsse)450 g
-
getrocknete Datteln, entsteint150 g
-
getrocknete Feigen250 g
-
getrocknete Marillen, entsteint200 g
-
Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)1 Päckchen
-
brauner Zucker3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Orangenschale, gerieben1 TL
-
Backpulver¾ EL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Nelken, gemahlen¼ TL
-
Kardamom, gemahlen¼ TL
-
Salz1 Prise
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
231 kcal /
968 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
5.4 g