Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme

Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme

4.2 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 Stücke

Składniki

  • Buchweizen
    50 g
  • Zucker
    50 g
  • Tonkabohnen-Vanillezucker
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Dinkelmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    250 g
  • Butter kalt, in Stücken
    150 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Pistazien, ungesalzen, geschält und 2 EL für die Dekoration (siehe Variation)
    100 g
  • Wasser
    250 g
  • weiße Schokolade in Stücken
    100 g
  • Tonkabohnen-Vanillezucker (siehe Hintergrundinfo)
    3 TL
  • Maisstärke
    30 g
  • Pfirsiche
    2
  • Marillen
    4 - 5
  • Kirschen
    100 g
  • Staubzucker zum Bestreuen
  • Lavendelblüten (opcjonalnie) zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 409 kcal / 1712 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...