Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Buchweizen
- 50 g Zucker
- 2 TL Tonkabohnen-Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 100 g Pistazien, ungesalzen, geschält und 2 EL für die Dekoration (siehe Variation)
- 250 g Wasser
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- 3 TL Tonkabohnen-Vanillezucker (siehe Hintergrundinfo)
- 30 g Maisstärke
- 2 Pfirsiche
- 4 - 5 Marillen
- 100 g Kirschen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Lavendelblüten zur Dekoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1712 kJ / 409 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10min
Mürbeteig
5 dk
Mürbeteig
2 godz. 5 min
Biskuit
1h 30min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2h 30min
Argentinische Alfajores (Mürbteigkekse)
1h
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 godz.
Süßer Mürbeteig
1h 50min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 godz. 15 min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5sa
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Mousse au Chocolat
3h