Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 de fromage à raclette fumé (brézain), en gros cubes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 c. à soupe de sucre en poudre
- 75 g de beurre demi-sel
- 250 g de farine
- 15 g de levure chimique
- 4 œufs
- 75 g d'huile de tournesol
- 200 g de lait
- 1 c. à soupe de sel
- 20 tranches de lard fines
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2238 kJ / 536 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50 dk
Croque-cake
50 dk
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1 godz. 45 min
Gratin de comté façon pudding
45 dk
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Tourte du lundi
1 Std. 5 Min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2h 35min
Crumble terre et mer
50 dk
Flan poivron-chorizo-chèvre
45 dk
Cake à la saucisse de Morteau
1sa
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 dk
Bouchées au chèvre et chorizo
30 Min