Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 de fromage à raclette fumé (brézain), en gros cubes
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 c. à soupe de sucre en poudre
- 75 g de beurre demi-sel
- 250 g de farine
- 15 g de levure chimique
- 4 œufs
- 75 g d'huile de tournesol
- 200 g de lait
- 1 c. à soupe de sel
- 20 tranches de lard fines
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2238 kJ / 536 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 godz. 20 min
Cake à la saucisse de Morteau
1 godz.
Croûte au fromage d'abondance
45 min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Gratin de crozets au jambon
1 godz.
Gratin de pain au reblochon
35min
Feuilleté comtois
1h 5 min
Minicakes chorizo-ciboulette
1 godz.
Croziflette
1h 25min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min