Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 110 g de beurre, coupé en dés, et un peu pour le plat
- 80 g de comté, râpé
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de semoule de blé dur
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- eau salée
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 300 g de champignons de Paris frais, émincés
- 6 tranches fines de lard
- 6 tranches de fromage à raclette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2739 kJ / 659 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quenelles nature, comté et épinards
45 min
Tourte de pommes de terre au cantal
1h 30min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 min
Quenelles de brochet, riz à paëlla et tomate
40min
Pâté en croûte
7hod. 45min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25 min
Saucisse de morteau briochée
5h 25min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40 min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1 godz. 15 min
Gnocchis
45 min
Saucisson brioché
2hod. 50min