Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 110 g de beurre, coupé en dés, et un peu pour le plat
- 80 g de comté, râpé
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de semoule de blé dur
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- eau salée
- 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 300 g de champignons de Paris frais, émincés
- 6 tranches fines de lard
- 6 tranches de fromage à raclette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2739 kJ / 659 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 godz. 25 min
Ragoût de saucisse et polenta crémeuse
40min
Quenelles nature, comté et épinards
45min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Oreillettes
3h 40min
Tourte aux pommes de terre et au thym
2hod.
Veau bolognaise et polenta
35min
Saucisse de morteau briochée
5 godz. 25 min
Bugnes à la fleur d'oranger
3 godz. 25 min
Soufflé aux endives et parmesan
1hod. 20min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min