Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de saumon fumé, coupé en tranches très fines
- 120 g d'eau
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 c. à soupe d'aneth déshydraté
- 200 g de fromage frais, type Philadelphia
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 764 kJ / 183 kcal
- Białko
- 14.41 g
- Węglowodany
- 0.65 g
- Tłuszcz
- 13.62 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine aux trois poivrons
55min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2 Std. 45 Min
Terrine de chèvre à la ciboulette
4h 20min
Fruité acidulé
50 Min
Rillettes de bar de ligne, poivron rouge et citron confit
12 Std. 30 Min
Roulés de truite fumée au fromage à tartiner et herbes aromatiques
10 Min
Cheesecake au concombre
4 Std. 30 Min
Bavarois d'asperge
15 Min
Verrine saumon-endive
10 Min
Tartelette façon "mojito"
4h 20min
Terrine de saumon à tartiner
3u.
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10 Min