Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 2 poires, coupées en gros morceaux
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 4 feuilles de brick
- 15 g de beurre fondu
- 15 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1659 kJ / 398 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
Alternatywne przepisy
Samoussas au thon
35 Min
Fondant mousseux à la pâte à tartiner chocolat-noisette
30 Min
Tatin de poires aux speculoos
50 Min
Roses des sables
45min
Crumble au chocolat blanc, mangue et citron vert
2 Std. 50 Min
Minicannelés au chocolat
13 Std.
Sticks de meringue choco-noisettes
2h
Galettes de pomme de terre, sauce à la ciboulette
1h 15min
Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires
1 Std. 45 Min
Poires au chocolat
30 Min
Cake poulet, tomates séchées et poivron
40min
Tarte poire-chocolat
55 Min