
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée au romarin
- ½ c. à café de sel
- 1 branche de romarin frais effeuillée
- 200 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 200 g de beurre doux préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm env.), et un peu pour les moules
- 90 g d'eau froide
La garniture
- 4 oignons rouges de taille identique et coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à soupe de fond de veau
- 100 g de vin rouge
- 250 g de vin rouge type banyuls
- 240 g de saint-nectaire coupé en morceaux de 30 g env.
- 8 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 416 kcal / 1731 kJ
- Białko
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Błonnik
- 1.9 g