Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre demi-sel bien froid coupé en cubes
- 50 g d'eau
- 2 jaune d'œuf
- 6 brins de persil frais, équeutés
- 1 gousse d'ail
- 2 œufs
- 60 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 30 g d'huile d'olive
- 1 oignon (100 g) coupé en quatre
- 400 g de champignons des bois frais, coupés en lamelles
- 280 g de poulet rôti froid (environ 1/2 petit poulet)
- 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2127 kJ / 509 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Pizza aux sardines
3 Std.
Croquettes de thon
1 Std.
Baguette roulée aux graines
2h 35min
Pizza burger
1 Std. 50 Min
Pizza roulée à la napolitaine
2h 15min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45min
Pizza roulée aux champignons et aux poivrons
2h 15min
Panzerotti aux poivrons
1h 45min
Mini-calzones champignon-ricotta
2h 15min
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2h 45min
Acras de poulet
50min
Saumon en croûte au cresson
2 Std. 5 Min