Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 1 œuf
La crème à la fraise
- 180 g de sucre en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 110 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 400 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2320.5 kJ / 552 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 Min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 Std. 25 Min
Tatin de poires aux speculoos
50 Min
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Carré aux fraises
13 Std. 15 Min
Tarte à l'orange
12h
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Clafoutis poire-speculoos
45 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.
Flaugnarde aux poires
50 Min