Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour les ramequins
- ½ gousse de gousse de vanille
- 70 g de sucre en poudre
- 2 œufs,
- 90 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 150 g d'ananas en morceaux, en conserve, égouttés
- 6 c. à soupe de caramel liquide,
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1205.5 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets ananas aux petits-beurre
3ωρ. 15 λεπτ.
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Moelleux à la clémentine
1 godz. 40 min
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
3 Std.
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2 godz. 15 min
Gratin de clémentine
30min
Tarte crémeuse aux fraises
2 godz.
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Cannelés au pamplemousse
12 Std.
Mousse aux pommes
40min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Pasteras aux pommes
25min