![Piccole lemon meringue pie Piccole lemon meringue pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14b0029c-f2a1-4f12-bd9d-5e9670d24059/Derivates/0a3513b3-bb0a-4505-a806-992ccabc8cea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 60 g di zucchero
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Crema al limone
- 200 g di zucchero
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 3 uova grandi
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 100 g di burro
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
Meringa
- 110 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3226 kJ / 771 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 100.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Cioccolato temperato
15 Min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7h
Bon bon ripieni di toffee
2h 30 min
Brigadeiros
2h 30 min
Pasta sablé al cacao
1h 10min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 Std. 20 Min
Empanadas di pollo e peperoni
2h 30 min
Lemon meringue pie
3 Std.
Ganache al cioccolato
12h 20min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min