Urządzenia i Akcesoria
Piccole lemon meringue pie
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 pezzi
Składniki
Pasta frolla
-
60 g zucchero
-
burro q.b.
-
farina tipo 00 q.b.
-
1 uovo
-
1 pizzico di sale
Crema al limone
-
200 g zucchero
-
10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
-
3 uova grandi
-
120 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
-
100 g di burro
-
4 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
Meringa
-
110 g zucchero
-
30 g di acqua
-
3 albumi
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
12.1 g
Kalorie
3226 kJ /
771 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
100.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolce effetto
60 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Lemon curd
20 min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Macaron al cioccolato
24 godz.
Freakshake gusto macarons
2 godz. 40 min
Gelato al miele
8 godz. 15 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 min
Éclair come un Paris-Brest
5 godz.
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
3 godz.
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Crema al caramello salato
1 godz. 10 min
Pavlova
2 godz. 45 min