Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 60 g di zucchero
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Crema al limone
- 200 g di zucchero
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 3 uova grandi
- 120 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 100 g di burro
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
Meringa
- 110 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3226 kJ / 771 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 100.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caramello salato
1h 10 min
Freakshake gusto macarons
2 Std. 40 Min
Tortino di cioccolato bianco con cuore morbido
2sa
Fudge alle arachidi salate
2h 30min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Lemon meringue pie
3h
Glassa al burro
10 Min
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Salsa alla vaniglia (crema inglese)
15 Min