Piccole lemon meringue pie

Piccole lemon meringue pie

2.5 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    60 g
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
Crema al limone
  • di zucchero
    200 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    10 g
  • uova grandi
    3
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    120 g
  • di burro
    100 g
  • di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
    4 g
Meringa
  • di zucchero
    110 g
  • di acqua
    30 g
  • albumi
    3

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 771 kcal / 3226 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 100.2 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...