![Pesche al forno ricoperte di meringa Pesche al forno ricoperte di meringa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/204498.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesche al forno
- 4 pesche mature, denocciolate, a metà
- 50 g di mandorle
- 25 g di zucchero
Meringhe
- 3 albumi
- 140 g di zucchero semolato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1253 kJ / 299 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 Std. 15 Min
Salsa Choron
20min
Zabaione
15min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20min
Torta brulée
11h
Budino uova e latte al caramello
1h 30min
Dolce al semolino con albicocche e crema inglese
50min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 Std. 15 Min