![Crema fritta alla veneziana Crema fritta alla veneziana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B767797-3E76-4E62-B926-56515F731B59/Derivates/81304872-a193-4bca-85e0-04a88e509387.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 5 uova
- 200 g di farina tipo 0
- 1000 g di latte intero fresco
- 150 g di pangrattato
- olio di semi di arachide q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa imperiale
1 godz.
Moretta fanese
35min
Ciaramicola
1 godz.
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Fave dei Morti
55 min
Crescia sfogliata urbinate
1 godz. 30 min
Maritozzo romano
11h
Crescia al formaggio
3h 10min
Castagnole
1 godz. 20 min
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Passatelli
45 min
Torta al testo
1 godz.