Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g di pan di Spagna, un disco (Ø 20 cm e altezza 1 cm circa)
-
liquore al cocco q.b.
lub Rum bianco q.b.
Mousse al cocco
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 40 g di cocco disidratato grattugiato
- 85 g di latte condensato zuccherato
- 2 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
-
2
cucchiai di liquore al cocco
lub 2 cucchiai di Rum bianco
Gelée al mango
- 100 g di acqua
- 85 g di zucchero
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 100 g di polpa di mango a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15 min
Lemon meringue pie
3h
Budino ai 3 colori
8h
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5 min.
Cupcake gigante
1h 30 min.
Torta Bimby® al cocco e more
1h 15 min.
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 min.
Mango cheesecake
5h 30 min
Torta tripla al cioccolato
3 Std. 55 Min
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15 min.
Torta foresta nera
3h
New York cheesecake
6h 30min