![Veneziane Veneziane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d15000d3-dca6-4122-8979-692bae8218f8/Derivates/81d87b27-12f2-420a-a8e6-fbfec6edff12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte intero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 100 g di burro morbido
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 500 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 tuorlo sbattuto
- granella di zucchero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 870.9 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Torta di rose
2 Std.
Mantovanine
2h 45min
Muffin all'amaretto
30 min
Panini al latte e cioccolato
3h
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7h
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 Std. 20 Min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Brioche morbide molisane
7h
Torta di rose al gianduia
4h 10min
Ciabattine veloci
3h 10min
Brioches
4 Std. 50 Min
Pagnotta casereccia
5h 10 min