Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte intero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 100 g di burro morbido
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 500 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 tuorlo sbattuto
- granella di zucchero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 870.9 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min
Ciappe
1h 35 min
Polka (pane francese)
5h
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Torcetti al burro veloci
1h
Pane del vescovo
1h
Crumiri
1 Std. 30 Min
Torta sbrisolona
55 Min
Brioche morbide molisane
7 godz.
Pagnotta casereccia
5h 10min