Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di marron glacés, a pezzi piccoli
- 50 g di Rum + q.b.
- 40 g di zucchero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di crema di marroni
- 200 g di pan di Spagna (vedere consigli)
- 6 marrons glacés
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3u. 15min
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30 Min
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4 Std.
Amaretti all'albicocca
40 Min
Gelatina di ananas e zenzero
40 Min
Zuccotto all'ananas
7u. 25min
Crema alla polpa di granchio
10min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1 Std. 30 Min
Crema al limone
10h 20min
Zuppa inglese
6 Std.
Crema Bimby ®
45 Min