Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di marron glacés, a pezzi piccoli
- 50 g di Rum + q.b.
- 40 g di zucchero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di crema di marroni
- 200 g di pan di Spagna (vedere consigli)
- 6 marrons glacés
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo allo zabaione
12 Std. 15 Min
Zabaione allo spumante
15 Min
Soufflé al Castelmagno
55min
Crema inglese
15 Min
Zabaione
15 Min
Mattonella di strüdel
20h
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30 Min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Gelato alle castagne
10 Std. 30 Min
Bicchierini di cassata
30 Min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min