Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 170 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno al limone
- 300 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 180 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 200 g di burro a pezzi
- 4 uova grandi
- 1 foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
Meringa
- 150 g di zucchero
- 40 g di acqua
- 4 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al caramello salato
5 godz. 30 min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3h
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Cotton Japanese cheesecake
2h
Mini pavlove
2h 30min
Crostata meringata all'arancia
30min
Piccole lemon meringue pie
2h 35min
Torta Sacher
3 Std. 30 Min
New York cheesecake
6 Std. 30 Min