Lemon meringue pie

Lemon meringue pie

4.3 36 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di zucchero
    100 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di burro a pezzi
    170 g
  • uovo
    1
  • tuorlo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ cucchiaino
Ripieno al limone
  • di zucchero
    300 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    20 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    180 g
  • di burro a pezzi
    200 g
  • uova grandi
    4
  • foglio di gelatina (4 g), ammollato in acqua fredda e strizzato
    1
Meringa
  • di zucchero
    150 g
  • di acqua
    40 g
  • albumi
    4

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 659 kcal / 2757 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 83.5 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...