Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 240 g di uova
- 160 g di zucchero
- 160 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di sciroppo alla menta
Ripieno
- 90 g di zucchero
- 65 g di amaretti
- 450 g di ananas fresco, la polpa matura, a tocchi (3 cm)
- 2 albumi
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1351.7 kJ / 323.1 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 117.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta del cardinale
3h 30 min.
Fantasia di nocciole
1h 35min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Veneziane mignon
2h 30min
Crema pasticcera
15 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10 min.
Torta di ciliegie
1h 30 min.
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 min.
Torta di pere al doppio zenzero
2h
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1hod. 50min
Torta ricotta e pere
7h 30min