![Zuccotto all'ananas Zuccotto all'ananas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD66A1FB-DE17-49F6-AFAB-803E81237706/Derivates/0A9BBC1C-C5F7-4D2A-BF2B-6A948EE88223.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 240 g di uova
- 160 g di zucchero
- 160 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 150 g di sciroppo alla menta
Ripieno
- 90 g di zucchero
- 65 g di amaretti
- 450 g di ananas fresco, la polpa matura, a tocchi (3 cm)
- 2 albumi
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte al pandoro e spumante
4 godz. 50 min
Crema pasticcera
15 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Torta deliziosa di mandorle
9 Std.
Torta all'arancia e crema tropicale
2 godz. 35 min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Zuppa inglese al forno
3 Std. 25 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Crema Bimby ®
45min