Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base alle mandorle
- 80 g di zucchero grezzo di canna
- 400 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 albume
- 1 cucchiaio di caffè istantaneo
- 1 pizzico di sale
- 60 g di mandorle pelate, tostate e non salate
Crema al cioccolato e caffè
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- 300 g di panna (35% di grassi) fredda
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 1 tuorlo
- 2 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 2 cucchiai di caffè espresso
Caramello allo Champagne
- burro q.b.
- 40 g di mandorle a lamelle
- 130 g di zucchero grezzo di canna
- 100 g di Champagne
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1933 kJ / 460 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Mousse al caffè con granella di nocciola
2h 30min
Torta Bicerin
30min
Ganache
Brak ocen
Gelato biscotto alla fragola
4h
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20 min
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
6 Std. 30 Min
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
6 Std. 35 Min
Tortine all'arancia e cioccolato
2h
Bon bon gelato
5h
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15min
Coppa al cioccolato e panna montata
4h 20min
Pasta di pistacchi (100%)
20min