Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne

Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne

4.9 8 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
12 fette

Składniki

Base alle mandorle
  • di zucchero grezzo di canna
    80 g
  • di panna (35% di grassi)
    400 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • albume
    1
  • di caffè istantaneo
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
  • di mandorle pelate tostate e non salate
    60 g
Crema al cioccolato e caffè
  • di zucchero grezzo di canna
    100 g
  • di panna (35% di grassi) fredda
    300 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    200 g
  • tuorlo
    1
  • uova
    2
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di caffè espresso
    2 cucchiai
Caramello allo Champagne
  • burro q.b.
  • di mandorle a lamelle
    40 g
  • di zucchero grezzo di canna
    130 g
  • di Champagne
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 460 kcal / 1933 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...