Torta multistrato al pan di zenzero

Torta multistrato al pan di zenzero

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 28 godz. 50 min
12 fette

Składniki

Budino alla vaniglia
  • di latte
    500 g
  • di zucchero
    50 g
  • di amido di mais (maizena)
    50 g
  • uova
    2
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    ½
  • di sale
    1 pizzico
Sfoglie di pan di zenzero
  • di miele liquido
    100 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di zucchero grezzo di canna
    200 g
  • uova
    2
  • di farina tipo 00
    500 g
  • di bicarbonato di sodio
    2 cucchiaini
  • di mix di spezie per pan di zenzero (vedere consigli)
    1 - 1 ½ cucchiaino
Bagna al ribes
  • di confettura di ribes
    200 g
  • di acqua
    60 - 70 g
Crema al burro
  • di burro morbido a pezzi
    200 g
  • di zucchero
    80 g
  • di Rum
    1 cucchiaio
Terminare la preparazione
  • riccioli di cioccolato a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 559 kcal / 2340 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...