Éclair fragole e cioccolato bianco 

Éclair fragole e cioccolato bianco 

4.4 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 12 godz.
12 pezzi

Składniki

Ganache al cioccolato bianco
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 2 fogli di gelatina (da 4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Copertura rossa
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 70 g di burro a pezzi
  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di acqua
  • 2 punte di coltello di colorante alimentare rosso
Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 420 kcal / 1749 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...