Éclair fragole e cioccolato bianco 

Éclair fragole e cioccolato bianco 

4.4 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 12 godz.
12 pezzi

Składniki

Ganache al cioccolato bianco
  • di panna (min. 30% di grassi)
    500 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    200 g
  • fogli di gelatina (da 4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    2
Copertura rossa
  • di farina tipo 00 + q.b.
    100 g
  • di burro a pezzi
    70 g
  • di zucchero
    100 g
  • di acqua
    1 cucchiaio
  • di colorante alimentare rosso
    2 punte di coltello
Pasta choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    10 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova
    3

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 420 kcal / 1749 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...