Crema al caffé con gelato al mascarpone

Crema al caffé con gelato al mascarpone

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Gelato al mascarpone
  • di latte scremato
    500 g
  • tuorli
    4
  • di zucchero
    140 g
  • di latte in polvere
    20 g
  • di sciroppo di glucosio
    30 g
  • di mascarpone
    250 g
Crema di cioccolato al caffè
  • di caffè espresso
    100 g
  • di panna (35% di grassi)
    300 g
  • tuorli
    4
  • di zucchero
    70 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    40 g
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    3
  • di Rum (opcjonalnie)
    30 g
Terminare la preparazione
  • di biscotti al cioccolato
    150 g
  • di cacao amaro in polvere
    1 cucchiaino
  • di cioccolato fondente (70% di cacao)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 631 kcal / 2640 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...