Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al mascarpone
- 500 g di latte scremato
- 4 tuorli
- 140 g di zucchero
- 20 g di latte in polvere
- 30 g di sciroppo di glucosio
- 250 g di mascarpone
Crema di cioccolato al caffè
- 100 g di caffè espresso
- 300 g di panna (35% di grassi)
- 4 tuorli
- 70 g di zucchero
- 40 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 3 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 30 g di Rum (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 150 g di biscotti al cioccolato
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto al lime
26h 50min
Budino ai 3 colori
8h
Gelato al pane
8h 30 min
Crema al caffè
15 Min
Cestini di crema al caffè
4h
Cremoso al caffè
5 Std. 30 Min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Salsa all'arancia
25 Min
Cheesecake banane e frutti rossi (senza lattosio)
1 Std. 40 Min
Coppetta al caffè
2 Std. 15 Min
Ghiaccio tritato
5 Min
Gelato alla frutta (senza lattosio)
15 Min