Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al mascarpone
- 500 g di latte scremato
- 4 tuorli
- 140 g di zucchero
- 20 g di latte in polvere
- 30 g di sciroppo di glucosio
- 250 g di mascarpone
Crema di cioccolato al caffè
- 100 g di caffè espresso
- 300 g di panna (35% di grassi)
- 4 tuorli
- 70 g di zucchero
- 40 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 3 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 30 g di Rum (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 150 g di biscotti al cioccolato
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10h 20min
Crema catalana al cioccolato
50 min
Cono alla panna
3h 30min
Crema al sidro dolce
2h 30min
Granita al té verde
10h 20min
Crema al caffè
15 min
Happy sun beach
10 dk
Torta gelato napoletana
18 Std. 55 Min
Meringata alle fragole
2 Std.
Yogurt mousse cake all'arancia
17 Std. 20 Min
Cestini di crema al caffè
4h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 min