![Bocconotto Bocconotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1117958-02CA-4DAF-8ACD-A150F82DFB67/Derivates/E7FB9EE9-F5C2-4617-9436-5D534DC5826C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 tuorlo
- 120 g di olio di oliva
- 2 cucchiai di liquore allo zafferano ed erbe
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
Ripieno
- 100 g di mandorle pelate e tostate
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- burro
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2799 kJ / 669 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 分钟
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1h 50min
Pasta frolla
1h 50min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Chiacchiere
1hod. 35min
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Tarallucci alla confettura di uva
2h
Cannoli al nocciolato
20 分钟
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Pizza rustica lucana
1h 15min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min