Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 tuorlo
- 120 g di olio di oliva
- 2 cucchiai di liquore allo zafferano ed erbe
- 80 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 0
Ripieno
- 100 g di mandorle pelate e tostate
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di acqua
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- burro
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2799 kJ / 669 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoncini con i ceci
2óra 15p
Biscotti cegliesi
1h 10min
Taralli pugliesi
1h 15min
Pasticciotti leccesi
1h 15min
Piccole pastiere
2h
Friselle
4 Std.
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Pizza rustica lucana
1h 15min
Calzoncelli melfitani
1h 40 min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Cavatelli
1h 30min