Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 base di pan di Spagna a metà
- 2 cucchiai di Rum
Farcia
- 200 g di crema gianduia
- 80 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di granella di nocciole
- 1 cucchiaino di Rum
- 30 g di wafer alla nocciola a pezzi
Decorazione
- 170 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di crema gianduia
- 50 g granella di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli al nocciolato
20 Min
Ventaglietti ricoperti
2h 40min
Torta Bicerin
30 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Torta pazientina
3 godz. 55 min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Pasta choux al cacao
1h 10min
Pitte pie calabresi
1h 30min
Torta crema e cioccolato
1j 35 menit
Crostata al tiramisù
3h 15min
Charlotte al pandoro e spumante
4 godz. 50 min