Torta al cioccolato bianco e crema al whisky

Torta al cioccolato bianco e crema al whisky

3.9 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
12 porzioni

Składniki

Pan di Spagna al cacao
  • di burro
    10 g
  • farina tipo 00 q.b.
  • uova
    2
  • di zucchero
    60 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di cacao amaro in polvere
    20 g
Crema
  • uova i tuorli e gli albumi separati
    2
  • di panna (35% di grassi) fredda
    400 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    150 g
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    6
  • di caffè istantaneo
    3 cucchiai
  • di zucchero a velo
    20 g
  • di crema al Whisky
    50 g
Gelatina al caffè
  • di acqua
    250 g
  • di zucchero
    2 cucchiai
  • di caffè istantaneo
    2 cucchiai
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
    3

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 289.4 kcal / 1210.7 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 22.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 60.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...