Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 130 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 20 g di vino bianco
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal / 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 5.4 g / 5.4 g
- Węglowodany
- 12.5 g / 12.5 g
- Tłuszcz
- 34.9 g / 34.9 g
- Błonnik
- 0.4 g / 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Torrone alle mandorle
3 godz. 20 min
Ghirlanda di panettone
6 godz.
Veneziane mignon
2 Std. 30 Min
Zucca Acorn gratinata
2 godz.
Bignè lumachine
Brak ocen
Castagnole ripiene
14 Std.
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1 Std. 30 Min
Biscotti di marzapane
30 Min
Biscotti mandorle e arancia
2 godz. 20 min
Besciamella veloce
15 min