Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 130 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 20 g di vino bianco
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal / 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 5.4 g / 5.4 g
- Węglowodany
- 12.5 g / 12.5 g
- Tłuszcz
- 34.9 g / 34.9 g
- Błonnik
- 0.4 g / 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama calabresi
1 Std.
Pasta sfoglia veloce
2 godz.
Bignè con crema al pistacchio
3h
Chiacchiere
1h 35min
Coppe di Garibaldi
1h 5min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Babà napoletano
3h
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Babà napoletano
2h 45min
Cioccolatini ai wafer e nocciole (vegan)
55 Min
Cono graffa
1 Std.
Cavatelli
1h 30min