Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop au rhum
- 120 g d'eau
- 70 g de sucre roux
- 20 g de rhum ambré
- 20 g de café fort
La génoise
- 120 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de sucre en poudre
La crème au beurre au café
- 100 g d'eau
- 40 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre glace
- 180 g de beurre doux, mou
- 2 c. à café d'extrait naturel de café
- 80 g d'amandes effilées, torréfiées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1446.2 kJ / 345.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 67.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30 min
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2j 15 menit
Bûche roulée au café
2 godz. 40 min
Demi-sphère framboise choco vanille
17h
Crème pâtissière
15min
Religieuses au café
3h 45min
Gâteau au café et à la vanille
5h 15min
Sauce chasseur
35 min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3 Std.
Macarons au café
24 godz.
Pâte à chou
2h
Tarte tropézienne
3 Std.